Danmarkskortet – Opdatering og optimering

Hvad kendetegner vores samarbejde med /et al.? Kreativitet, gennemtænkte koncepter, anderledes tænkning – og så er de også både lette og behagelige at arbejde sammen med.

- Mette Frisk, Leder af Danmarkshistorien.dk

Danmarkshistorien.dk havde et ret godt basisprodukt i deres interaktive danmarkskort. Men teknikken bag var forældet, og der var en række udfordringer i brugervenligheden. Vi leverede et nyt og forbedret design, der virkede på alle platforme og lukkede hullerne i brugervenligheden.

Et godt udgangspunkt, men…

Med forskningsbaseret viden om Danmarks historie fra oldtiden og frem til nu beskriver danmarkshistorien.dk sig selv som et frit tilgængeligt, online historieleksikon og en digital historiebog. Det bliver hurtigt til rigtig meget viden, der skal formidles på den helt rigtige måde for ikke at virke uoverskueligt. Derfor havde de bl.a. udviklet et interaktivt danmarkskort, der viser Danmarks historie fra år 1523 og frem til i dag. Et rigtig fint koncept, der dog i den grad trængte til at blive bragt up-to-date.

Hvad fungerer, og hvad fungerer ikke?

Med et rodet design og unødige bump i brugervenligheden var der flere ting, der kunne optimeres i det interaktive danmarkskort, vi blev præsenteret for. Men der var bestemt også ting, der fungerede godt, som vi beholdt. Vi testede kortets muligheder og begrænsninger gennem forskellige scenarier, fik overblik over, hvad der skulle justeres og gik i gang med at gentænke hele designet. Efter at have sat flueben ved alle punkterne på vores liste, stod vi med et rent og simpelt redesign, der sikrede en bedre brugeroplevelse.

Designet til både mobil og desktop

Det oprindelige interaktive danmarkskort var programmeret i Flash, og dermed var der en stor gruppe af smartphonebrugere, der slet ikke kunne tilgå kortet. Derfor allierede vi os med programmører, der forsikrede os om, at vores ønsker til det nye design kunne lade sig gøre både til computer og smartphone. Og for at sikre den bedste brugeroplevelse lavede vi to varianter af samme design, der matchede de forskellige måder, vi bruger henholdsvis computer og smartphone på.

Gode funktioner i nyt design

I samarbejde med danmarkshistorien.dk har vores konsulenter:

  • Testet det oprindelige design for at analysere, hvad der skulle optimeres
  • Optimeret brugeroplevelsen ved at lukke huller i flowet
  • Lavet et nyt og mere moderne design til både mobil og desktop
  • Bygget en interaktiv prototype klar til programmering