SÅ HVORDAN ER DET,
VI NAILER DIGITALE LØSNINGER?

Her i designhytten er vi specialister i UX- og UI-design, og hvis din første tanke er ”U-hvad for noget?”, så hæng på – vi forklarer nemlig gerne, så du er tryg og ved, hvad vi snakker om. UX er efterhånden et ret kendt begreb, men vi tillader os alligevel lige at mansplaine lidt for dig, der kunne komme i tvivl. UX er en forkortelse for user experience, som kort fortalt betyder: brugeroplevelse.

OG HVAD HANDLER DET SÅ OM?

Jo, ser du: UX er den oplevelse, du som bruger får, når du interagerer med et produkt. Det kan være alt fra en blender til en pose matadormix, men fælles for de brugeroplevelser, som vi skaber hos /et al., er, at de er digitale – altså en app, en hjemmeside, et system eller something-something (du ved, hvad vi mener).

Brugeroplevelser er altid subjektive, og derfor skal en brugeroplevelse designes, så den giver mening for slutbrugeren og deres hverdag. Derfor har vores UX-designere altid fokus på målgruppens behov og adfærd.

Når vi skaber succesfuldt UX-design …

… kræver det derfor en stor mængde research.

Research giver data, data er viden, og al den viden bruger vores UX-designere til at strukturere konceptet, indholdet og navigationen på f.eks. din hjemmeside. Og så tester vi. Vi tester brugernes handlinger, deres forventninger og deres behov. Og det er sådan, vi nailer de mest awesome UX-løsninger til dig og din virksomhed.

Så kort sagt: UX er vejen frem mod dit endelige, succesfulde slutprodukt. Det lyder måske nørdet – og det er det også. Derfor er det også vigtigt, at du har super cool nørder på sagen. Det er vi! Nogen kalder os i hvert fald nørder – vi kalder os specialister med fingeren på UX-pulsen.

Og hvad så med
det der UI?

User interface, eller UI som vi kalder det til daglig, for det er ligesom nemmere, hvad handler det så om?

UI-design er designet af det visuelle udtryk og handler om indpakningen af dine løsninger. UI er designet af en brugergrænseflade med fokus på udseende, grafik og stil. Derfor omtaler vi ofte UI som ”lækkerness”, for det er seriøs, rendyrket lækkerness, vi kaster ud over dit produkt. En UI-designers fornemmeste opgave er altså at skabe et lækkert visuelt udtryk, som stemmer overens med produktets formål og brugerens æstetiske præferencer. Puha… det lyder flot (og det er det også) men lad os sige det helt simpelt: UI er alt det visuelle omkring dit brand og i dit produkt…

Se et par af vores UI cases

Så for at wrappe det op …

… så har vores UX-designere fokus på den overordnede brugeroplevelse af et produkt, og UI-designerne har blik for produktets udformning og udseende. Med sådan en sprængfarlig cocktail på dit designteam, er du sikret et lækkert og funktionelt design, som passer optimalt til din forretning og din målgruppe.

et-al